ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         Σκιάθος   09  Μαΐου  2011

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

 

 

Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην υπ’ αριθ. 08 / 2011 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 06ης Μαΐου  2011  και των αποφάσεων που λήφθηκαν περιληπτικά

 

ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

 

 

Α/Α

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

 

1

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009

 

Α.Ο.Ε. 66/2011

 

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι

Α. κ. Ροδανάκη-Κανταράκια Μαριγώ

    Αντιπρόεδρος της Οικονομικής

    Επιτροπής και

Β. Φιλαρέτου Αναστασία τακτικό

     μέλος Οικονομικής Επιτροπής,

για τους λόγους όπως αυτοί αναφέρονται στα απομαγνητοφω-νημένα πρακτικά:

1ο σκέλος ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ροδανάκη-Κανταράκια Μαριγώ

Εγώ θέλω να πω ότι δεν θα ψηφίσω τον ισολογισμό, γιατί έχω βάλει θέμα από το 2007 για το θέμα του κυρίου Χρυσομάλλη, του Ταμία, ότι θα έπρεπε αυτό να έχει διασφαλιστεί από τον Δήμο και όσο μένει έτσι, εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω ισολογισμό. Επιπλέον όμως, υπάρχει και ένας άλλος λόγος. Έπρεπε να γίνει καλύτερη διαχείριση των εξόδων μας, έτσι ούτως ώστε έχουμε, χαλάμε. Δεν έχουμε, δεν χαλάμε. Περιορίζουμε δηλαδή τις δαπάνες μας, όπως περιορίζανε όλοι οι Δήμοι. Ευχαριστώ.

Φιλαρέτου Αναστασία

Δεν θα ψηφίσω φυσικά και εγώ τον ισολογισμό, γιατί ο ισολογισμός απεικονίζει την οικονομική πολιτική του Δήμου, η οποία νομίζω για το 2009, αλλά και απ’ ό,τι έχω υπόψη μου και για τα προηγούμενα αλλά και μάλλον και για το 2010, δεν ήταν η σωστή.

Δηλαδή έχω να καταλογίσω λάθος το ότι δεν εισπράχθηκαν οι απαιτήσεις από το Δήμο, που είναι ένα μεγάλο ποσό. Αυξήθηκαν τα έξοδα και δη ορισμένα έξοδα μισθοδοσιών, αμοιβών και τρίτον, ότι δεν διασφαλίστηκε ο Δήμος για τις απαιτήσεις που έχει απέναντι στον πρώην Ταμία. Εγώ τα θεωρώ πολύ άσχημα αυτά τα τρία σημεία και για αυτό δεν θα ψηφίσω τον ισολογισμό.

2ο σκέλος ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Φιλαρέτου Αναστασία

 Απλώς το συζητήσαμε και στο θέμα του ισολογισμού. Απλώς έχω να σημειώσω και εδώ, μάλλον πως φαίνεται και εδώ ότι κάνουμε υπερεκτίμηση στον προϋπολογισμό για τα έσοδα.

Αυτό είχα μόνο να πω. Δεν θα ψηφίσουμε φυσικά και τον απολογισμό

Ροδανάκη-Κανταράκια Μαριγώ

Θέτει θέμα υπερεκτίμησης των εσόδων και διευκρινίζει:

Να βρούμε αληθινά έσοδα που να μπούνε μέσα, να φθάσουν τα έξοδα μας, έτσι που να μπορούμε να πούμε, ότι εισπράξαμε 15 και είχαμε έξοδα 15. Άρα ήρθε στα ίσα του και δεν έχουμε πρόβλημα. Να βάλουμε έσοδα που θα τα διεκδικήσουμε και θα τα πάρουμε.

2

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011  1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2011

 

 

Α.Ο.Ε. 67/2011

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

 

Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι

Α. κ. Ροδανάκη Μαριγώ

    Αντιπρόεδρος της Οικονομικής

    Επιτροπής και

Β. Φιλαρέτου Αναστασία τακτικό

     μέλος Οικονομικής Επιτροπής

για τους λόγους όπως αυτοί αναφέρονται στα απομαγνητοφω-νημένα πρακτικά:

Φιλαρέτου Αναστασία: Και ολοκληρώνοντας, για να μη καθυστερούμε, δεν θα ψηφίσω τους απολογιστικούς πίνακες για τους λόγους που ανέφερα. Δηλαδή ότι θεωρώ ψευδές το χρηματικό υπόλοιπο για το γνωστό λόγο. Ως εκ τούτου είναι πλασματικά, ψευδές όσον αφορά το 365. Αν θέλετε μη αντικειμενικό ή όποια άλλη λέξη. Οπότε θεωρώ τα έσοδα, το ποσό αυτό πλασματικό. Για τα έξοδα δεν έχω να πω τίποτα. Φυσικά παρατηρώ ότι δεν έχουν γίνει καθόλου έξοδα, τώρα αυτό δεν ξέρω αν δεν έγιναν έξοδα λόγω έλλειψης ρευστότητας ή αν είναι πραγματικά η πολιτική σφικτή του Δήμου. Αυτά είχα να πω.

Ροδανάκη-Κανταράκια Μαριγώ

Όσο θα υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες δεν διασφαλίζονται, τα έσοδα του Δήμου, όχι τα έσοδα, τα ελλείμματα, του Ταμία δηλαδή εννοώ, και κάποιων, όπως είναι να εξασφαλιστεί αυτή τη στιγμή ο Δήμος για του Γιτσόπουλου ας πούμε, να μην έχουμε τέτοιου είδους εκκρεμότητες στον αέρα, εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω και αυτή είναι δήλωση από πολλά χρόνια πριν. Θεωρώ όμως ότι κάποια πράγματα, όπως είναι του Χρυσομάλλη το υπόλοιπο, το έλλειμμα, θεωρώ ότι έπρεπε ήδη να έχει γίνει μέσα και να έχει τελειώσει αυτό το πράγμα, για να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά. Νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση πρώτον να διασφαλίσουμε τον Ταμία και δεύτερον, να έχουμε τα στοιχεία αυτά που πρέπει, που απεικονίζονται προς τα έξω, γιατί θα έχουμε και το ΔΝΤ, όπως λέμε, να μας ελέγχει

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

                                                                  ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ-ΤΣΟΛΟΒΙΚΟΥ ΜΟΣΧΑΔΩ 

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

Κύλιση στην Αρχή