Συνάντηση  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Παναγιώτη Μπαλωμένο, στα γραφεία της  ΕΤΑΔ πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, τέθηκε το μείζον θέμα της υδροδότησης του δικτύου πυρόσβεσης και των λουτρικών εγκαταστάσεων του Κτήματος των Κουκουναριών και η άμεση ανάγκη οριστικής λύσης στην εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας νερού στο δίκτυο για την πυροπροστασία του μοναδικού αυτού βιοτόπου.

Ο κ. Μπαλωμένος επεσήμανε ότι υπάρχει κάθε διάθεση συνεργασίας με τον Δήμο Σκιάθου και διαβεβαίωσε ότι η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες για την οριστική λύση του προβλήματος σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.etad

Εν όψει, μάλιστα της επικείμενης δημοπρασίας το 2024, συζητήθηκαν ο τρόπος διαχείρισης και οι όροι δημοπράτησης για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού, παραλίας του Κτήματος των Κουκουναριών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Δήμαρχος Σκιάθου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα  διαμόρφωσης ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού στο πλαίσιο του οποίου θα μπορεί να επιτευχθεί η αξιοποίηση της περιοχής, με γνώμονα την προστασία και ανάδειξη του μοναδικού αυτού βιοτόπου κουκουναριάς σε νησί στη Μεσόγειο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Τονίστηκε, μάλιστα ότι από την πλευρά του Δήμου στο πλαίσιο των ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση έχει πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μία σειρά δράσεων και συγκεκριμένα:

Ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου με 24ωρη βάρδια τριών ατόμων και οχήματος από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο στο κτήριο της μαρίνας των Κουκουναριών, έλεγχο και συντήρηση του συστήματος πυρασφάλειας στην περιοχή (κρουνοί και πίδακες νερού),  τοποθέτηση νέας ξύλινης γέφυρας στην παραλία των Κουκουναριών, εκτενή καθαρισμό της περίφραξης του βιότοπου και ευπρεπισμό της περιοχής και του περιβάλλοντα χώρου, ενέργεια που λειτούργησε και ως πυροπροστασία του δάσους, καθαρισμό και ευπρεπισμό του κτηρίου που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού στο ύψος της εκκλησίας Αγία-Ελένη, ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στη μαρίνα,  διαμόρφωση περιπατητικής διαδρομής ΑΜΕΑ στον υδροβιότοπο των Κουκουναριών, λειτουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου του Οργανισμού Safe Water Sports με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια στο νερό, τοποθέτηση Seatrac για αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα και τοποθέτηση νέων αποδυτηρίων με δυνατότητα χρήσης ΑΜΕΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλωμένος  τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή όπου η ΕΤΑΔ είναι πρόθυμη να δρομολογήσει δράσεις και σε συνεργασία με τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσει σε ενέργειες προστασίας και ανάδειξης του Κτήματος των Κουκουναριών με κύριο μέλημα την προστασία και την ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, ευχαρίστησε θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Παναγιώτη Μπαλωμένο, για την άμεση δρομολόγηση ενεργειών με σκοπό την οριστική λύση  της υδροδότησης του δικτύου πυρόσβεσης αλλά και για τη δρομολόγηση δράσεων για την προστασία και ανάδειξη του Κτήματος των Κουκουναριών. Τέλος, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει χρέος και οφείλει να είναι προσανατολισμένη σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσει το έργο της

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή