αινοτόμο πιλοτικό έργο για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιάς με αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας”

IMG 1692Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια, Ο Δήμος Σκιάθου ανακοινώνει την υλοποίηση ενός πιλοτικού έργου αιχμής για ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιάς-Early Warning Fire System. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να ενισχύσει την ικανότητα του Δήμου να εντοπίζει και να ανταποκρίνεται σε πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σε πρώτη φάση το σύστημα εφαρμόστηκε περιμετρικά του ΧΥΤΑ, και με βάση τα αποτελέσματα του πιλοτικού έργου, το σύστημα μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει μεγαλύτερες περιοχές, καθιστώντας το μια επεκτάσιμη και προσαρμόσιμη λύση για τις δασικές εκτάσεις της Σκιάθου. Το κέντρο ελέγχου έχει εγκατασταθεί στο δημαρχείο, και σε αυτό έχουν συνδεθεί οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

IMG 1693"Η ασφάλεια και η ευημερία των κατοίκων μας είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές μας. Αυτό το πιλοτικό έργο είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ενίσχυση της ετοιμότητας και των ικανοτήτων αντίδρασης του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Με την αξιοποίηση προηγμένης τεχνολογία αισθητήρων, στοχεύουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η Σκιάθος παραμένει ένα ασφαλές μέρος για όλους.”, δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία πυρανίχνευσης, επιτρέποντάς του να αναγνωρίζει θερμότητα και άλλες ανωμαλίες που σχετίζονται με τη φωτιά σε πραγματικό χρόνο. Η μικρής κλίμακας υλοποίηση του πιλοτικού έργου θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την απόδοση, τη λειτουργικότητα και την προσαρμοστικότητα του. Ως μέρος αυτής της φάσης, καθορισμένες ομάδες θα παρακολουθούν και θα αξιολογούν σχολαστικά τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες για να αξιολογήσουν 363865931 273737271944162 2206623390319216267 nτην ακρίβεια και την αξιοπιστία τους. Τα βασικά χαρακτηριστικά του πιλοτικού έργου Early Warning Fire System περιλαμβάνουν:Έγκαιρη ανίχνευση: Οι αισθητήρες μπορούν να ανιχνεύσουν γρήγορα τα αρχικά σημάδια πιθανής πυρκαγιάς, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο απόκρισης και επιτρέποντας την άμεση επέμβαση. Ενοποίηση δικτύου: Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται απρόσκοπτα με την υπάρχουσα υποδομή αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της πόλης, διασφαλίζοντας συντονισμένη και ταχεία αντίδραση σε τυχόν εντοπισμένους κινδύνους πυρκαγιάς. Ανάλυση δεδομένων: Τα δεδομένα που συλλέγονται θα αναλυθούν για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του συστήματος και τον εντοπισμό μοτίβων που μπορεί να συμβάλουν στην ενίσχυση των μέτρων πρόληψης πυρκαγιάς στο μέλλον.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή