Λόγω της εκτίμησης ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (Κατάσταση Συναγερμού- Κατηγορία 5) που ισχύει για τη Σκιάθο σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, συγκλήθηκε εκ νέου στις 11:00 στο Γραφείο Δημάρχου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου με όλους τους αρμόδιους φορείς για την επικαιροποίηση των σχεδίων δράσεων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς.

20230727 111447Ο Δήμος Σκιάθου και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται και σήμερα σε πλήρη 24ωρη ετοιμότητα τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οχήματα ενώ, ιδιαίτερα σημαντική στην ενίσχυση της πυρασφάλειας είναι η συμβολή των εθελοντών.

Στο πλαίσιο αυτό ισχύουν  τα ακόλουθα:

- τηλέφωνο άμεσης ανάγκης 112.

- οι εξοπλισμοί του Δήμου και όλων των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στο έργο Πολιτικής προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. 

- οι κάτοικοι και οι επισκέπτες καλούνται να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στις δασικές περιοχές και κάθε χρήση φωτιάς.

- ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ η κυκλοφορία σε όλες τις δασικές εκτάσεις όπου θα υπάρχουν μπλόκα που θα επιτρέπουν την διέλευση μόνο για όσους διατηρούν κατοικία και για όσους εργάζονται στις περιοχές αυτές.

- Ο Δήμος Σκιάθου καλεί όσους εθελοντές επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ενίσχυση της πυρασφάλειας του νησιού,  τηλεφωνικά: 2427350104,  6938246755, 6972801142 με αποστολή mail: pressο." target="_blank">.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος του Δήμου, Βασίλης Ταμπάκης, η Δημοτική Αστυνομία, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου, Κατερίνα Σάχου, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, Ανδρέας Χρυσικός, ο Λιμενάρχης, Νικόλαος Κατσάμπας, ο Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Γιώργος Κούργιας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα, Γιώργος Λιακόπουλος, ο Δασοφύλακας του Δασαρχείου, Κώστας Βασιλείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Πασχάλης, η Δημοτική Σύμβουλος, Τασούλα Φιλαρέτου, ο επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Β. Σποράδων, Θάνος Τζούμας, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κώστας Βαϊτσαράς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Κηνυγών, Λευτέρης Ελευθερίου και Αντώνης Τσολοβίκος.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή