filox
Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Σκιάθου
στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2022, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18 έως 20 Νοεμβρίου 2022 στο Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος συμμετείχε με ένα σύγχρονο και εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρo και εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα και τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντή Μαθηνό, ενώ συμμετείχαν, επίσης, ο Δημοτικός σύμβουλος και ξενοδόχος, Μάκης Κουκουλάκης, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του τουρισμού, που δραστηριοποιούνται στο νησί.

2filoxΗ Philoxenia είναι η σημαντικότερη ετήσια συνάντηση των τουριστικών πρακτόρων, επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα και αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου και το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος. Ο Δήμος Σκιάθου είχε 25 προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες της διεθνούς τουριστικής αγοράς, tour operators, travel agents και δημοσιογράφους από τις χώρες, Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βουλγαρία.

Ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, όπου συνεχίζοντας σταθερά σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας, συζητήθηκαν δράσεις και πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τη διοργάνωση διεθνών συνεδριών, όπως το παγκόσμιο συνέδριο μονοπατιών (Σεπτέμβριος 2022) και το ετήσιο συνέδριο των Ιταλών πρακτόρων (Ιούνιος 2021), που λειτούργησαν ενισχυτικά στην τουριστική κίνηση του νησιού.

4filoxΣυνάντηση, επίσης, πραγματοποιήθηκε με την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, στρατηγικής σημασίας συνεργάτες του Δήμου για τη συνεχή και συστηματική προβολή του προορισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη έκθεση ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και τον Δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, το από κοινού αίτημα που απηύθυναν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την ένταξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σκιάθου στις επιδοτούμενες γραμμές και για το 2023. Μία ενέργεια που συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των δύο περιοχών. Παράλληλα, ο Δήμος Σκιάθου έχει ξεκινήσει μία εξαιρετική συνεργασία με την Αναπτυξιακή του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση σημαντικών έργων για τη Σκιάθο, που διαφορετικά δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων δήλωσε «Με τον Δήμαρχο Σκιάθου ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια την κοινή προσπάθεια για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων. Πριν λίγες ώρες στείλαμε από κοινού επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ένταξη της σύνδεσης στις επιδοτούμενες γραμμές και για το 2023. Μία σύνδεση με σημαντικά οφέλη και για τις δύο περιοχές. Με τον Δήμαρχο Σκιάθου από την αρχή της θητείας μας έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία. Ξεκινήσαμε σημαντικά projects για τον Δήμο Σκιάθου με μεγάλη επιτυχία και θα συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας»
FB IMG 1669214477133

Με κριτήριο την ενίσχυση των διάφορων μορφών του αθλητικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται δυναμικά τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, και με στόχο την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος, ο Δήμος Σκιάθου συναντήθηκε με τον διεθνή Έλληνα προπονητή, Γιάννη Σφαιρόπουλο, για τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων στο νησί για το 2023.

1filoxΕπίσης, στο πλαίσιο των εργασιών της έκθεσης ο Δήμαρχος Σκιάθου, εκπροσωπώντας τον πιστοποιημένο ως Βike Friendly προορισμό Δήμο Σκιάθου, συμμετείχε στο Bike Friendly Forum 2022, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, και με τη συμμετοχή και άλλων Δημάρχων. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών, που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και συγκεκριμένα τον ποδηλατικό τουρισμό.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, για την εξαιρετική συνεργασία και την υποστήριξη, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για την πολύτιμη συνεργασία, τον διεθνή Έλληνα προπονητή, Γιάννη Σφαιρόπουλο, για την τιμητική συνεργασία καθώς και όλους τους φορείς που συνεργάζονται προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά την ισχυρή παρουσία της Σκιάθου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή