Το πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών μας.

"Λίγη υπομονή ακόμη"

Αυτό ζήτησε ο Δήμαρχος Σκιάθου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Θοδωρής Τζούμας.

Τις επόμενες ημέρες και για διάστημα 10 ημερών περίπου θα πραγματοποιηθούν εκσκαπτικά έργα στην επαρχιακή οδό (Βασιλιάς έως Φτελιά) προκειμένου να τοποθετηθούν σωληνώσεις που θα συνδέσουν τις γεωτρήσεις με το δίκτυο ύδρευσης.

Το τμήμα του έργου είναι ανάγκη να υλοποιηθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, διότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ξεκινήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δρόμου Σκιάθου-Κουκουναριές, ώστε να παραδοθεί έγκαιρα ένα ακόμη σοβαρό έργο για τον τόπο μας.

ΣΚΙΑΘΟΣ εργα Απρίλιος 2022 Το έργο της ύδρευσης προϋπολογισμού 970.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» με δικαιούχο την ∆ΕΥΑ Σκιάθου.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιείται ένα έργο σταθμός που θα εξασφαλίσει ποιοτικό και επαρκές πόσιμο νερό στη Σκιάθο. Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες που αφορούν σε αντικαταστάσεις παλαιών αγωγών στο κέντρο της πόλης, στον περιφερειακό δρόμο για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ύδρευσης στο νησί, και παράλληλα θα εκσυγχρονιστούν οι γεωτρήσεις με την εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού ώστε να ελέγχεται η σωστή ροή του νερού.

Τα έργα γίνονται με ορίζοντα 40ετιας. Το νησί το τελευταίο διάστημα είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο και αυτό δεν είναι συχνό φαινόμενο.

Από τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στον Ξάνεμο που περιλαμβάνει τη σύνδεση του σταθμού με το υπάρχον δίκτυο, μέχρι το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που έγινε ποτέ στο νησί στις περιοχές Κουκουναριές, Τρούλος, Αγία Παρασκευή, Αχλαδιές, το έργο της αντιμετώπισης της κατολίσθησης στον Άγιο Ταξιάρχη, την αναστήλωση των μοναστηριών Παναγίας Εικονίστριας και Παναγίας Κεχριάς, το εμβληματικό αναστηλωτικό έργο στο Κάστρο, το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα και του ταρτάν στο γήπεδο, το έργο των τριών παιδικών χαρών και της αντικατάστασης της υφιστάμενης παιδικής χαράς, το έργο της κατασκευής του βρεφικού δημοτικού σταθμού, το έργο των πεζοδρομίων στον επαρχιακό δρόμο Σκιάθος-Κουκουναριές, το έργο του δικτύου αποχέτευσης, στις Κουκουναριές και στον Τρούλο, το έργο της επέκτασης της λειτουργούσας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμμάτων στην Αγία Ελένη, είναι όλα έργα πρώτης προτεραιότητας για τη Σκιάθο, τους Σκιαθίτες, τους επισκέπτες!

“Δουλεύουμε ασταμάτητα για να υλοποιηθούν με ταχύτατο ρυθμό έργα που έπρεπε να είχαν γίνει χθες, κυνηγάμε το χρόνο για να αποκαταστήσουμε τα ελλείμματα δεκαετιών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη για την άψογη συνεργασία. Ο σχεδιασμός ήταν όλες οι εργασίες που είχαν προγραμματιστεί, για το διάστημα φθινόπωρο 2021- άνοιξη 2022, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, ωστόσο ο απροσδόκητα παρατεταμένος χειμώνας που έπληξε φέτος όλη τη χώρα έβγαλε τα συνεργεία εκτός χρονοδιαγράμματος. Παρόλα αυτά γίνονται τεράστιες προσπάθειες ώστε μέχρι τέλος Απριλίου τα πάντα να λειτουργούν, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες εγκαίρως να ετοιμαστούν για την τουριστική περίοδο. Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη”. δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή