ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 15/02/2019

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                    

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

  

 Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας και ελληνικής λογοτεχνίας           
 Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας και ελληνικής λογοτεχνίας 2. MP4       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 09 Φεβρουαρίου 2019 γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας και ελληνικής λογοτεχνίας, η οποία είναι παράλληλα και ημέρα μνήμης του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.

Με αφορμή αυτή την σπουδαία ημέρα, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος μετά από πρόσκληση, παραβρέθηκε στις 08/02 στο πολιτιστικό κέντρο Palazzo Reale, όπου συζητήθηκε η συμβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα, ενώ στις 09/02 συμμετείχε σε εκδήλωση στο κρατικό κλασσικό λύκειο «ERNESTO CAIROLI» στο Βαρέζε Ιταλίας, που διοργανώθηκε από το κλασσικό λύκειο, το πανεπιστήμιο του Μιλάνο και την Πρεσβεία μας στην Ιταλία.

Ο κ. Πρεβεζάνος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην κατάμεστη αίθουσα του λυκείου εξέφρασε στην συγκίνηση του που μία χώρα όπως η Ιταλία τιμά την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος που από το νησί της Σκιάθου κατάγεται ο σπουδαιότερος Έλληνας συγγραφέας ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ευχαρίστησε τους διοργανωτές αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης.

Επίσης μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σκιάθου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος όχι μόνο για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία των διοργανωτών αλλά και για το γεγονός ότι ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος στην αίθουσα του κλασσικού λυκείου στο Βαρέζε Ιταλίας.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή