ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 04-01-2018
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
Τηλ: 2427350103
Ε-mail: .">pressoffice@n-skiathos.gr
www.skiathos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

papadiamantis 2018

            Τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου του 1911 έφυγε από τη ζωή ο «Άγιος των γραμμάτων», ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

            Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τη συγκεκριμένη ημέρα, ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στον μεγάλο Σκιαθίτη διηγηματογράφο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ιερών Ναών Σκιάθου, ενώ είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, ο οποίος τόνισε ότι αυτή η εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Σκιαθίτη διηγηματογράφο, έχει γίνει εδώ και χρόνια θεσμός και επισήμανε ότι είναι καθήκον όλων να τηρούν και να τιμούν τα τοπικά έθιμα,  μένοντας έτσι κοντά στις ηθικές αξίες τις οποίες και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μνημόνευσε τόσες φορές στα έργα του.

papadiamantis2 2018

 Ακολούθησε ομιλία του Αιδεσιμολογιότατου π. Γεωργίου Σταματά με θέμα: «Ο εορταστικός Παπαδιαμάντης», ενώ στη συνέχεια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Τάκης Μόσχος διάβασε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Άνθος του Γιαλού, Το Χριστόψωμο, Ο Έρωτας στα Χιόνια. Τον κ. Μόσχο συνόδευσε η κα Μαριάννα Ρηγανά ερμηνεύοντας στο πιάνο έργα Ελλήνων συνθετών.

Το συντονισμό τη εκδήλωσης ανέλαβε για ακόμη μία χρονιά η κα Αθηνά Παπαγεωργίου.

            Πολύτιμη ήταν η συμβολή στην διοργάνωση της εκδήλωσης από το ξενοδοχείο La piscine, το εστιατόριο Μουράγιο, το super market Σκλαβενίτης και από τον Κώστα Καλαμποκα.

FaLang translation system by Faboba