ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 27-03-2017

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                              

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104  

Ε-mail: .                                                              

twitter.com/skiathos

25martiou17 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                           

Ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου του 1821».

Την παραμονή στις 24 Μαρτίου 2017  στην  Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, ενώ στον πανηγυρικό της ημέρα εκφώνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος. Ακολούθησε αναπαράσταση της υψώσεως της 1ης Ελληνικής σημαίας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  και  περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού και στις 21:30 παράθεση νηστίσιμου δείπνου στη μεγάλη Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Ανήμερα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου25martiou17a της «25ης  Μαρτίου του 1821»το πρόγραμμα  ήταν ως εξής: 4:30π.μ. Εωθινός(ξύπνημα των κατοίκων της Σκιάθου με τραγούδια συνοδεία τυμπάνων με την αναγγελία του ξημερώματος της ιστορικής μέρας της 25ης Μαρτίου) από τα μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού(Σ.Ε.Ο.) 7:30π.μ. Σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. 10:00π.μ.Πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών και τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου Σκιάθου κ. Αθανάσιος Καρακαστανιάς, 11:00 π.μ. η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο  Σκιάθου κ. Κωνσταντίνο Γιαννίτση, τον Ανθυπαστυνόμο Α.Τ. Σκιάθου κ. Δημήτριο Μακρή, τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Κατσάμπα Νικόλαο, τον Αναπληρωτή Προιστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου κ. Γεώργιο Γαρυφάλλου, τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, την Ένωση Γονέων  Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, την Τοπική Ομάδα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την Ένωση Μικρασιατών Σκιάθο. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος. Στη συνέχεια ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στο παλιό λιμάνι. Τέλος,  το χορευτικό συγκρότημα  του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, παρουσίασε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο ανοιχτό θέατρο στο Μπούρτζι.

FaLang translation system by Faboba