ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 10-06-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: ." style="color: #081ea8;">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

            Ο Δήμος Σκιάθου και η SkiathosMoumtainBikesδιοργανώνουν την Κυριακή 12 Ιουνίου τον Ημιμαραθώνιο Ορεινού τρεξίματος «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη».

            Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του νησιού, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ειδικά φέτος προβλέπεται να συμμετάσχουν πάνω από 150 αθλητές στον ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος.

Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο περνά από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια αυτά θυμόμαστε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι. Τα πρώτα 2 χλμ. οδηγούν στο εξωκλήσι του Αγ.Αντωνίου και από εκεί πάντα τρέχοντας σε μονοπάτι φτάνουμε στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς όπου και θα δροσιστούμε από τη φυσική πηγή νερού αλλά και από τα ισοτονικά ποτά του πρώτου σταθμού. Ακολουθεί μονοπάτι 1.5 περίπου χλμ μέσα σε πλατανόδασος που μας οδηγεί στο ύψος  της θάλασσας στην αμμουδιά της Κεχριάς στην βόρεια πλευρά του νησιού. Από εκεί ανηφορίζοντας σε χωματόδρομο και τρέχοντας σε βαθύσκιωτα μονοπάτια κάνουμε μια κυκλική πορεία  και επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι μονοπάτι 70% χώμα 20% και 10% άσφαλτος.

Σκοπός του αγώνα πέρα από το αυτονόητο της θετικής επίδρασης του αθλητισμού στην υγεία μας είναι να αναδειχθεί η ανάγκη που έχει το νησί μας για μια Αειφόρο  Ανάπτυξη η οποία θα σέβεται τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και τους φυσικούς πόρους του νησιού.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο www.skiathosrun.gr.

https://www.youtube.com/watch?v=_wo3KCQqkII

 

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή