ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 26-03-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 1

  

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη λαμπρότητα ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου του 1821».

Την παραμονή, 24 Μαρτίου 2016  στην  Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  πραγματοποιήθηκε στις 19:30 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ στη συνέχεια ακολούθησε αναπαράσταση της υψώσεως της 1ης Ελληνικής Σημαίας και η εκφώνηση του ιστορικού της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Πρεβεζάνο, παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημητρίου Πρεβεζάνου,Δημοτικών Συμβούλων, Προϊσταμένων Αρχών και Υπηρεσιών και πολλών κατοίκων του νησιού, ενώ στις 21:30 μ.μ. ακολούθησε δεξίωση στη Μεγάλη Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

2Ανήμερα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης  Μαρτίου του 1821»το πρόγραμμα  ήταν ως εξής: 4:00π.μ. Εωθινό(ξύπνημα των κατοίκων της Σκιάθου με τραγούδια συνοδεία τυμπάνων με την αναγγελία του ξημερώματος της ιστορικής μέρας της 25ης Μαρτίου) από τα μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού(Σ.Ε.Ο.) 7:30π.μ. Σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. 10:00 π.μ.Πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών και τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου καΣταματία Ζαφειρίου. Στις 11:00 π.μ. ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτριο Πρεβαζάνο, τον Δ/κτή Α. Τ. Σκιάθου κ. Βαϊόπουλο Αθανάσιο, τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Κατσάμπα Νικόλαο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Σκιάθου κ. Λιακόπουλο Γεώργιο, τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, την Τοπική Ομάδα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος.

Η παρέλαση έλαβε μέρος στις 11:30 π.μ. στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως και ο σύλλογος γυναικών και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Σκιάθου. Ακολούθησαν  Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα  του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού κέντρου στο Μπούρτζι. 

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή