ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σκιάθος 16-10-2015

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ


IMAG0689

Την Τρίτη 13/10/2015 ο Δήμος Σκιάθου εγκατέστησε κεραία μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Πρόκειται για τη πιλοτική λειτουργία του έργου του Εθνικού Παρατηρηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων. Σκοπός του έργου είναι ο διαρκής αδιάβλητος, διαφανής, αξιόπιστος και ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργούμενος έλεγχος της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που οφείλονται στο σύνολο των σταθμών κεραίών κάθε είδους.

Τα δεδομένα του σταθμού μέτρησης μεταφέρονται στο Κέντρο Διαχείρησης, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα υποσυστήματα και τις εφαρμογές που είναι αναγκαία για να συλλέξουν, να διαχειριστούν, να επεξεργαστούν και να αναλύσουν τα δεδομένα των μετρήσεων και στη συνέχεια να παράγουν αποτελέσματα και να προσφέρουν υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους δημόσιους φορείς.

Ο πολίτης τώρα έχει τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να έχει πρόσβαση στις μετρήσεις των σταθμών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που καταγράφονται από τους σταθμούς μέτρησης.                                                                          

FaLang translation system by Faboba