Η Επιτροπή Περιβάλλοντος  Δήμου Σκιάθου και ο Δήμος Σκιάθου παρέλαβε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 από τα φυτώρια Μπαρμπαρούση Ε. με έδρα τα Τρίκαλα 110 φυτά εφόσον η οικονομική προσφορά του οποίου κρίθηκε συμφέρουσα έναντι των υπολοίπων.

Πρόκειται για 40 πλατάνια καναδέζικα, 20 μουριές άκαρπες,20 κουτσοπιές, 20 σφενδάμια και 10  πυξάρια (θάμνοι).  Τα δένδρα είναι περίπου από  5 έως 10 ετών και έχουν ύψος 2,5 μέτρα.

Παράλληλα παρελήφθησαν 2 50   κιλά φυτοχώματος.

Το κόστος όλων των υλικών είναι  περίπου 2800 ευρώ. Το ποσό θα εξοφληθεί από το Δήμο αλλά και από το Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου.

Τα δένδρα θα φυτευτούν στην οδό Παπαδιαμάντη, στο Παλιό λιμάνι, στη νέα παραλία, στο δημοτικό  πάρκο  καθώς και στα σχολεία. Στην οδό Παπαδιαμάντη θα τοποθετηθούν δένδρα με υψηλό κορμό ώστε η κόμη τους να μην καλύπτουν  τις όψεις των καταστημάτων κατά  το δυνατόν.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις  4και 5 Μαρτίου 15 διακόπηκαν λόγω καιρού  και συνεχίζονται   και αυτή την εβδομάδα.

 Παράλληλα με τους εργάτες του Δήμου στις εργασίες  θα συμμετέχει και εξωτερικό συνεργείο εργατών αλλά και απλοί δημότες εθελοντές. Οι τάξεις των σχολείων θα υιοθετήσουν  κάποια από αυτά.

Τα δένδρα θα συμβάλουν στον καλλωπισμό των οδών και θα δώσουν δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η επιτροπή θα αναζητήσει εθελοντές να βοηθήσουν την άρδευση και στην φροντίδα των νεοφυτεμένων δένδρων για 2-3 χρόνια  έως ότου αποκτήσουν το κατάλληλο ριζικό σύστημα.

Σκοπός της Δημοτικής αρχής ήταν η ενίσχυση του πρασίνου στον αστικό ιστό της πόλης. Σήμερα το κάνει πράξη και υπόσχετε ότι κάθε χρόνο θα συμπληρώνει πινελιές πρασίνου σε μερικά σημεία της πόλης.

Επιπλέον στην οδό Παπαδιαμάντη θα αντικατασταθούν σταδιακά τα παρτέρια από μαντεμένιες σχάρες ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να εκμεταλλεύονται περισσότερο χώρο πεζοδρομίου αλλά και να γίνει πιο άνετος και ασφαλής  ο πεζόδρομος για τους πεζούς.

Έχουν παραγγελθεί από το Δήμο 50 σχάρες συνολικού κόστους 2500ευρώ περίπου

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή