«ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»

 

Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Σκιάθου και η SKIATHOS MOUNTAIN BIKES διοργανώνουν την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 στις 16:30μ.μ τον 3ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα ορεινού τρεξίματος(21 χλμ) με την επωνυμία «Στα Μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» .


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο περνά από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια αυτά θυμόμαστε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι στις 16:30μ.μ. Τα πρώτα 2 χλμ. είναι άσφαλτος ώσπου να φτάσουμε στο ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκλήσι του Αγ.Αντωνίου και από εκεί πάντα τρέχοντας σε μονοπάτι φτάνουμε στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς όπου και θα δροσιστούμε από τη φυσική πηγή νερού αλλά και από τα ισοτονικά ποτά του πρώτου σταθμού. Ακολουθεί μονοπάτι 1.5 περίπου χλμ μέσα σε πλατανόδασος που μας οδηγεί στο ύψος  της θάλασσας στην αμμουδιά της Κεχριάς στην βόρεια πλευρά του νησιού. Από εκεί ανηφορίζοντας σε χωματόδρομο και τρέχοντας σε βαθύσκιωτα μονοπάτια κάνουμε μια κυκλική πορεία  και επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι μονοπάτι 75% χώμα 15% και 10% άσφαλτος. 

Σκοπός του αγώνα πέρα από το αυτονόητο του «ευ αγωνίζεσθε» και τη θετική επίδραση του αθλητισμού στην υγεία μας είναι να αναδειχθεί η ανάγκη που έχει το νησί μας για μια Αειφόρο  Ανάπτυξη η οποία θα σέβεται τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και τους φυσικούς πόρους του νησιού.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες  και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο  έτος της ηλικίας τους καθώς και έφηβοι 16-18 έτος με την ενυπόγραφη βεβαίωση από τους γονείς τους.


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Για τους εφήβους που θα τρέξουν στα 21 χλμ είναι απαραίτητη η ιατρική βεβαίωση που θα προσκομιστεί στην γραμματεία.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η γραμματεία της διοργάνωσης θα βρίσκεται στο Μπούρτζι στο Παλαιό Λιμάνι. Εκεί οι αθλητές θα πάρουν τα νούμερά τους την ημέρα του αγώνα . Από τις 10:00 π.μ την Κυριακή έως τις 16:00 μ.μ θα πραγματοποιούνται εγγραφές. Κατά το μήκος της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού. Ο νικητής του αγώνα και η νικήτρια του αγώνα θα πάρουν από ένα κύπελλο , μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Η Δεύτερη και Τρίτη θέση θα  έχουν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες από ένα αναμνηστικό δίπλωμα.

Οικονομική συνεισφορά για την συμμετοχή στον αγώνα δεν θα υπάρχει.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Μετά το τέλος του Μαραθωνίου στις 19:30 μ.μ έως 20:00 μ.μ περίπου θα πραγματοποιηθεί  στο Παλαιό Λιμάνι αγώνας τρεξίματος για τις ηλικίες των Δημοτικών Τάξεων (Α-Ε).


ΠΡΟΕΦΗΒΙΚΟ-ΕΦΗΒΙΚΟ

Σαν τελευταίος αγώνας της ημέρας είναι αυτός των Γυμνασίων και Λυκείων ο οποίος θα έχει σαν διαδρομή την εξής: Αφετερία από το Μπούρτζι και από εκεί μέσα από τα ανηφορικά καλντερίμια της Παλαιάς Πόλης , θα κάνει κυκλική πορεία και θα καταλήγει πάλι στο Μπούρτζι. Σε όλα τα παιδία θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και στους νικητές μετάλλια. 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Από τον  Άγιο Κωνσταντίνο και το Βόλο με ταχύπλοα αλλά και με πλοία.Η οργανωτική επιτροπή δεν μπορεί από τώρα να αναρτήσει τα δρομολόγια γιατί μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν αλλάξει λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

                  

ΔΙΑΜΟΝΗ

Στο τηλέφωνο επικοινωνίας (6972079092) θα σας γίνουν γνωστά τα καταλύματα που θα σας φιλοξενήσουν εσάς και την οικογένειά σας με όσο το δυνατόν πιο φιλική τιμή.

Παρατηρήσεις: Την παραμονή του αγώνα θα γίνει pasta γεύμα. Περισσότερες πληροφορίες  στους προσεχείς μήνες.

Ακολουθεί σε σχεδιάγραμμα η διαδρομή και τα υψομετρικά της

Συνολική Άνοδος 1028 μέτρα

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή