Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σε όλους τους κατοίκους και φίλους του νησιού ότι στις 14 Ιουνίου 2013 υπογράφτηκε η συμφωνία για την αναβάθμιση του διεθνές αεροδρομίου Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».  Οι αγώνες και οι κόποι από το 2004 έως και σήμερα καρποφόρησαν και θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για την βελτίωση του αεροδρομίου.

            Ένα έργο πνοής και στήριξης για την Σκιάθο, όλων των Β. Σποράδων, του Ανατολικού Πηλίου, Βόρειας Εύβοιας και γενικότερα όλης της Θεσσαλίας.

            Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος αναφέρει: «από τα βάθη της καρδιάς μου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου. Πρωτεργάτες μαζί με μένα ήταν ο αείμνηστος Αθ. Νάκος, η κα Ζ. Μακρή, ο κ. Γ. Σούρλας, ο κ. Κ. Καρτάλης, ο κ. Απ. Παπατόλιας, η Τζ. Τσαλίκη και τα τελευταία χρόνια συναγωνιστής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.

            Δεν μπορώ να παραλείψω τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Σκιάθου, όπως η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Σκιάθου, τους παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, του ΥΠΕΚΑ και ιδιαίτερα της ΥΠΑ, που γνώριζαν ακριβώς τα προβλήματα του αεροδρομίου. Ακόμα και τους πολίτες της Σκιάθου που βοήθησαν σε αυτό το έργο.

            Ιδιαίτερα ευχαριστώ και τις οικογένειες: Αλκ. Γκαβοπούλου,Δημ. Χατζηδημητρίου, και Μ. Μανιάτη, που παραχώρησαν τα οικόπεδά τους για να εξυπηρετήσουν στην υλοποίηση αυτού του έργου.

            Ευχαριστώ τους Δημοτικούς Συμβούλους της Σκιάθου κάθε παράταξης που από την πλευρά τους βοήθησαν επίσης  κατά πολύ την κίνηση αυτή».

Συμπληρώνοντας ο Δήμαρχος Σκιάθου: «δεν μπορώ να παραλείψω και να μην αναφερθώ και στο αρνητικό πολιτικό παιχνίδι της Περιφερειακής Παράταξης της Αλληλεγγύης που εναντιώθηκε στις προσπάθειές μας και προσπαθεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και την πρόοδο σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει τόσο ανάγκη! Εμείς που υπηρετούμε τον Τουρισμό, στηρίζουμε την Περιφέρειά μας – τη Θεσσαλία και όλους τους Θεσσαλούς και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να έχουμε άρτιες και ασφαλείς πύλες εισόδου και να εκμεταλλευόμαστε κάθε πρόγραμμα για την αναβάθμιση αυτών των πυλών, λιμάνι και αεροδρόμιο.

Κύριο μέλημα του Δήμου Σκιάθου αποτελεί η ασφάλεια των επισκεπτών του νησιού και η σωστή εξυπηρέτησή τους και όχι ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου.

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου θα βοηθά την εξυπηρέτηση των πελατών και θα εξασφαλίζει την ασφαλή τους μετακίνηση, το οποίο είναι αυτό που ουσιαστικά μας ενδιαφέρει.

           

Ως Δήμαρχος Σκιάθου θα παρακαλούσα λοιπόν οι περιφερειακές παρατάξεις να μην κάνουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των πολιτών που υπηρετούν και ιδιαίτερα  των πολιτών που κατοικούν σε τουριστικούς προορισμούς, και που πασχίζουν όλο το χρόνο πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, να στηρίξουν τον Τουρισμό, τη μοναδική ουσιαστική  Βιομηχανία της Χώρας μας.

Εάν ακόμα και τώρα δεν αντιλαμβάνονται την ουσία των προσπαθειών μας σχετικά με το αεροδρόμιο, με χαρά να τους το εξηγήσουμε και μαζί τους να προχωρήσουμε στην επόμενη κίνηση, που είναι η τελική φάση ανάπλασης και επέκτασης του αεροδρομίου Σκιάθου».

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή