ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛΣΤΑΤ)

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κάθε 10 έτη.

Μέσω της απογραφής, γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Οι γενικές απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο νόμο 4772/2021 (Α’ 17).

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

ΗΑπογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, διενεργείται για πρώτη φορά και ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr. Οι πρώτοι φάκελοι με τις οδηγίες έχουν φτάσει ήδη στις οικίες των πολιτών. Στους φακέλους αναγράφεται ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία που έχει επιδοθεί από τον απογραφέα της περιοχής, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής από τους πολίτες.


Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες έχουν δυνατότητα:

• Να απογράψουν την κατοικία της μόνιμης διαμονής τους,

• Να απογράψουν τα μέλη του νοικοκυριού τους,

• Να απογράψουν άτομα που φιλοξενούν προσωρινά στην κατοικία τους κατά το διάστημα διενέργειας της Απογραφής, τα οποία δεν θα απογραφούν στη μόνιμη κατοικία τους επειδή δεν υπάρχει σε αυτή άλλο άτομο για να τα απογράψει και δεν θα επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους εντός του χρονικού διαστήματος διενέργειας της Απογραφής,

• Να απογράψουν τη δευτερεύουσα και την εξοχική τους κατοικία, καθώς και κατοικίες που ανήκουν στην ιδιοκτησία τη δική τους ή των άλλων μελών του νοικοκυριού τους και είναι κενές για οποιονδήποτε λόγο,

• Κατά τη διαδικασία της απογραφής θα ζητηθεί να συμπληρωθούν τα στοιχεία των μελών του νοικοκυριού, στοιχεία για τις μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας, καθώς και πληροφορίες για πρώην μέλη του νοικοκυριού, τα οποία μετανάστευσαν στο εξωτερικό από το 2010 και μετά.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή