ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 28/02/2017

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                              

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104  

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official                                                              

twitter.com/skiathos

 Kadoi ok2

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 “Νέο σύστημα υπόγειων κάδων στη Σκιάθο”

 Στα πλαίσια της προσπάθειας βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμος Σκιάθου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου υιοθέτησαν ένα καινοτόμο σύστημα υπόγειων κάδων. Προς τούτο ένα απορριμματοφόρο του Δήμου εφοδιάστηκε με ένα ειδικό μηχανισμό γερανού. Σε πρώτη φάση, συνολικά 5 υπόγειοι κάδοι (χωρ. 3000lt έκαστος) έχουν εγκατασταθεί σε “νησίδες” στα παρακάτω σημεία:

- Παλιο Λιμάνι  (Ψαράδικα)

- Οδος Παπαδιαμάντη (Παραπλεύρως του Σχολείου)
Kadoi ok

Η “υπογειοποίηση” της αποθήκευσης των απορριμμάτων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών αυτών. Οι υπόγειοι κάδοι θα τεθούν σε λειτουργία την 1η Μαρτίου 2017, έως τότε για την απόθεση των απορριμμάτων θα χρησιμοποιούνται οι κοινοί 4τροχοι κάδοι οι οποίοι θα απομακρυνθούν σταδιακά.

Κατόπιν, για τα κοινά-οικιακά απορρίμματα θα χρησιμοποιούνται οι υπόγειοι κάδοι με την “καφέ” σήμανση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ. 24273-50103 κ. Βασίλης Ταμπάκης)

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι η εταιρεία «Aqua Ferries» και το κεντρικό της πρακτορείο στο νησί, «Mathinos Τravel» που παρείχαν τη δωρεάν μεταφορά του απορριματοφόρου από Βόλο προς Σκιάθο με το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα».

FaLang translation system by Faboba