ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 03-07-2015

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                    

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

ΤηνΠέμπτη 02/07/2015 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη συζήτηση και έγκριση ψηφίσματος σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, με βάση το από 30/06/2015 ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική με τους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετούνται με επιχειρήματα υπέρ του ναι ή υπέρ του όχι.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος στη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στο Δήμο, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, με το κλείσιμο των τραπεζών και την οικονομική αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί μέσα στη καρδιά της τουριστικής περιόδου. Ακόμα αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσον αφορά τις υποδομές του νησιού, τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή πορεία και στον πυρήνα της ευρωζώνης.

Κατόπιν ακολούθησε ψηφοφορία με το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου να εγκρίνει και να συντάσσεται κατά πλειοψηφία με το από 30/06/2015 ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ακολουθεί το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015:

ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.

Η θέση αυτή διαταράσσεται σοβαρά από την απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα, με ένα«θολό» ερώτημαπου αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.

Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, «ουρές ντροπής»των συνταξιούχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που ακυρώνουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας, .

Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό

Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση δεν θα παρακολουθήσει αδρανής τις εξελίξεις.

Για μας η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι καταστροφική. Θα οδηγήσει:

Σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει κάποιος. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης.Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν.

Οφείλουμε λοιπόν να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, κι όχι να παίξουμε στα ζάρια το μέλλον της Πατρίδας μας.

Για τους παραπάνω λόγους, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού :

 

 

 

 

 

 

 

FaLang translation system by Faboba